Vedvarende energi

Solvarme, jordvarme og stokerfyr

Vi har specialiseret os i opvarmning med vedvarende energiformer som solvarme, jordvarme og stokerfyr.

Solvarme

Selvom man ikke skulle tro det, er det danske vejr faktisk ret velegnet til opvarmning med solvarme. Solvarmeanlægget er ikke alene den miljøvenlige og fleksible løsning, da ingen anden vedvarende energiform er så effektiv som solvarme. Dit solvarmeanlæg kan desuden nemt kombineres med dine nuværende vand- og varmeanlæg, uanset om du benytter fjernvarme, centralvarme eller el-varme. I sommermånederne er der mest at spare, da du her kan slukke for øvrige varmekilder og udelukkende benytte solvarmen til varmt vand og eventuel opvarmning.

De vigtigste fordele ved solvarme er:

 • Et solvarmeanlæg producerer 100% forureningsfri energi
 • Solvarme er den mest effektive vedvarende energiform
 • Solvarme erstatter forurenende energiproduktion og nedsætter dit CO2-udslip betragteligt
 • I sommermånederne er du selvforsynende med varmt vand, og du skal ikke bekymre dig om energiprisstigninger

Jordvarme

Når jorden opvarmes af solen, lagres der store energimængder i jordens øverste lag. Denne energi kan – ved hjælp af en varmepumpe – udnyttes til produktion af varme til din bolig. En jordvarmepumpe kan producere varme og varmt vand hele året rundt i forholdsvis ubegrænsede mængder.

Jordvarmeanlægget består af en varmepumpe samt nogle slanger, som er nedgravet i din have i omkring en meters dybde. Slangerne indeholder en frostvæske, der ved pumpens hjælp cirkulerer rundt og opfanger den varme, som solen har afgivet til jorden. Anlægget benytter endvidere de allerede installerede radiatorer eller gulvvarmeinstallationer til distribution af varmen.

Vi er også ekspert i VVSventilation, montering af badeværelse og blikkenslager opgaver. 

Der er mange fordele at opnå med jordvarme:

 • Reducerer miljøpåvirkning og CO2-udslip med op til 40%
 • Store energibesparelser
 • Langtidsholdbar og vedligeholdelsesfri løsning

Hos Per Møller VVS benytter vi naturligvis de bedste varmepumper, fra erfarne og kompetente leverandører som Danfoss og Thermia. Har du specifikke ønsker til leverandør af anlæg, opfylder vi dem bedst muligt.

Stokerfyr og biobrændsel

At fyre med træpiller eller skovflis er et miljøvenligt og billigt alternativ sammenlignet med opvarmning med olie eller gas. Med et stokerfyr kan du opnå store besparelser på din varmeregning. En investering i et stokerfyr er typisk tjent ind i løbet af bare tre år, når du skifter fra et oliefyr.

Ved forbrænding af biobrændslet opvarmes kedlens vandbeholder, hvorefter det varme brugsvand løber til både vandhaner og til centralvarmeanlægget og dermed til radiatorer og gulvvarmeanlæg. Biobrændsel udgør en fælles betegnelse for alle biologisk nedbrydelige produkter og spildprodukter, der kan benyttes til brændsel i private hjem. Biobrændsel er ud over at være økonomisk og miljøvenligt nemt at anvende i kombination med eksempelvis solvarmeanlæg.

Fordele ved stokerfyr og fyring med biobrændsel:

 • Forbrænding af træ er 100% CO2-neutralt
 • Kræver få opfyldninger og begrænset vedligeholdelse
 • Store besparelser på op til 50% sammenlignet med oliefyr
 • Kan med fordel kombineres med solvarmeanlæg
 • Kortsigtet gevinst i form af billigere varme

Ønsker du at vide mere om vores miljøvenlige løsninger indenfor vedvarende energi? Så er du velkommen til at kontakte os.

Med udgangspunkt i vores erfaring indenfor området og vores dygtige energispecialister kan vi tilbyde dig den optimale rådgivning omkring, hvad der vil være mest fordelagtigt for dig og din bolig.

Få et uforpligtende tilbud

Send os en besked eller giv os et kald, så får du et uforpligtende tilbud på dit næste projekt.

Kontakt