Kalkfrit vand med blødgøringsanlæg

Nemmere rengøring, mindre forbrug af sæbe og en vaskemaskine, der holder længere. Lyder det som noget for dig?

Så skal du overveje et blødgøringsanlæg, der giver dig et kalkfrit hjem.

Per Møller VVS er autoriserede installatører af BWT blødgøringsanlæg og kommer gerne forbi dit hjem og giver et uforpligtende tilbud.

Fordele ved kalkfrit vand

 • Det bliver nemmere at fjerne kalk, og du slipper for at bruge masser af tid og skrappe rengøringsmidler
 • Dine husholdningsmaskiner vil takke dig. Din el-kedel har ikke behov for at blive afkalket, og din vaskemaskine vil kunne holde endnu flere år. Kalken sætter sig som regel i og omkring varmelegemer, rør og filtre, men det slipper du for med et blødgøringsanlæg.
 • Du kan skære ned på forbruget af sæber, cremer og vaskemiddel. Sæbe og creme vil optages bedre i huden og trænge nemmere igennem, mens vasketøjet bliver mere rent med mindre vaskemiddel og endda blødere uden kalken
 • Anlægget har desuden det tyske DVGW-certifikat, der gør det godkendt til drikkevand

Hvilket blødgøringsanlæg skal du vælge?

Vi installerer BWT's to blødgøringsanlæg: AQA basic og AQA life.

Når du skal vælge mellem de to, skal du vurdere, hvordan I bruger vand i dagligdagen. Bruger I mere end ét badeværelse ad gangen, har et stort badekar eller generelt et stort vandforbrug, så skal I overveje AQA life blødgøringsanlæg. Ellers kan et AQA basic være nok til din husstand.

Læs mere om forskellen mellem de to her.

Hvordan skal et blødgøringsanlæg installeres?

Vi installerer blødgøringsanlægget lige efter din vandmåler, hvor vandet kommer ind i huset. Der skal være et gulvafløb og en stikkontakt i nærheden, som blødgøringsanlægget skal tilsluttes.

Installationen skal foretages af en autoriseret installatør.

 

Per Møller VVS er desuden ekspert i VVS, ventilation, jordvarme, stokerfyr, varmepumper, vedvarende energi, montering af badeværelse og blikkenslager opgaver.

Hverdagen med dit blødgøringsanlæg

Du skal ikke tænke meget på dit blødgøringsanlæg i hverdagen. Der er nemlig et minimalt vedligehold.

 • Du skal fylde salt på, men hvor ofte afhænger af dit vandforbrug. Du kan beregne dit saltforbrug ud fra dit vandforbrug her.
 • Støjniveauet er lavt. Når blødgøringsanlægget skal regenerere cirka en gang i døgnet, kan det sammenlignes med lydniveauet på en opvaskemaskine i drift.
 • Ved registrering af dit blødgøringsanlæg hos BWT får du automatisk to års udvidet produktgaranti samt gratis servicebesøg og reservedele ved fejl på anlægget.

Har du behov for kalkfrit vand?

Hvor meget kalk, du har i vandet, bliver målt ud fra vandets hårdhed. Vi anbefaler, at du indstiller dit blødgøringsanlæg på 6 °dH.

I nogle steder i Danmark er vandet allerede blødt, så et anlæg vil have en minimal effekt. Men i mange dele af landet er hårdheden over 12 °dH. Hvis du vil vide, hvor hårdt vandet er i dit område, så kan du se det på GEUS's hjemmeside

Her er et skema over hårdhedsgraderne:

 • Meget blødt: < 4 °dH
 • Blødt: 4 – 8 °dH
 • Middelhårdt: 8 – 12 °dH
 • Temmelig hårdt: 12 – 18 °dH
 • Hårdt: 18 – 24 °dH
 • Meget hårdt: 24 – 30 °dH
 • Særdeles hårdt: > 30 °dH

Hent en gratis prøve hos os

Vil du teste, om du har behov for et blødgøringsanlæg? Kom forbi vores kontor i Grenaa, hvor du kan få en gratis test til at måle dit vands hårdhed.

 

Vi rådgiver dig gerne om blødgøringsanlæg. Du er velkommen til at ringe på telefon 86 32 21 77 eller sende os en mail på vvs@permoeller.dk for at høre nærmere.

Få et uforpligtende tilbud

Send os en mail eller giv os et kald, så får du et uforpligtende tilbud på dit næste projekt.

Kontakt