Blikkenslager- og VVS-entreprise på Havmøllen

Projekt: Renovering af Havmøllen i Ebeltoft
Bygherre: Privat
Entrepriseart: VVS-entreprise, Blikkenslagerentreprise
Udførelse: 2021

Renovering af historisk gård

Den kulturhistoriske møllegård, Havmøllen i Dråby, med udsigt ud over Kattegat er blevet renoveret i 2021, og opføres i helt usædvanlig høj arkitektonisk- og bygningsmæssig kvalitet. Stuehuset er nybygget, mens længerne er renoveret. Efter flere års misligeholdelse fik de nye ejere af Havmøllegården, ved Jernhatten, tilladelse til at opføre et helt nyt stuehus.

Udendørs har vi lagt et helt nyt skifertag i naturskifer samt opsat specialfremstillede firkantede tagrender. Derudover har vi bl.a. haft opgaven med at opsætte badeværelser, køkkener og bryggers samt etableret jordvarme og opsætte stokerfyr. Stuehuset er i alt 250 kvm. 

Tag af naturskifer


"Det er ikke ret tit, vi får mulighed for at lægge et helt nyt skifertag," fortæller Claus, der er både begejstret og meget passioneret omkring det gamle håndværk. "Hver enkelt tagplade er unik og jeg banker forsigtigt på alle pladerne, og frasorterer de, der er skøre. Så sorterer jeg alle pladerne efter vægt, tykkelse og størrelse og skærer enkelte plader til med en special manuel skærer." Skiferpladerne lægges i tre lag, der overlapper hinanden, og fastgøres med kobbersøm.

"Det er et fantastisk naturprodukt, der er klimavenligt og utrolig smuk. Det kan holde i mere end 100 år og modstå ekstreme temperaturer og vejrforhold", fortæller Claus.

Vi har også opsat specialfremstillede firkantede tagrender, der afslutter skifertaget.

Bygherrens valg af materialer er sket ud fra et ønske om at skabe et harmonisk sammenspil mellem den smukke natur og den fabelagtige udsigt over Kattegat. Stuehuset er på 250 kvm. 

Tag af naturskifer lægges

Tag af naturskifer lægges

Et af køkkenerne

Et af køkkenerne

VVS- og blikkenslagerentreprisen

VVS- og blikkenslagerentreprisen

Renovering indendøre

Renovering indendøre

Installationer i teknikrum

Keld måtte holde tungen lige i munden, da han skulle trække rør til bl.a. de to separate lejeboliger på ejendommen. 

"Der er etableret jordvarme og opsat et stokerfyr, der skal sikre varmeforsyningen, hvis det bliver rigtig koldt i en længere periode," fortæller Keld.

Stuehuset udefra

Stuehuset udefra

Få et uforpligtende tilbud

Send os en mail eller giv os et kald, så får du et uforpligtende tilbud på dit næste projekt.

Kontakt