Lærlingen Jannick kombinerer skole og arbejde

I Granparken i Ebeltoft er vi i gang med femte og sidste etape af i alt 55 boliger. Her har voksenlærlingen Jannick Krogh Beck gået sin gang det seneste år ved siden af skolen. “Boligerne skal stå færdige først i juni, og det når vi,” fortæller han.

Ofte står 27-årige Jannick i Granparken klokken fem for at arbejde, og klokken otte sidder han hjemme foran computeren og er klar til fjernundervisning på uddannelsen som VVS’er. Han er på grundforløb 2 som voksenlærling og har godt tre år tilbage af uddannelsen, men formår at kombinere skole med arbejde. “Jeg har taget lidt ejerfornemmelse over projektet i Granparken i Ebeltoft, fordi jeg har været med så længe, og jeg gerne vil være med til at nå i mål,” forklarer han.

Et stort projekt

Projektet startede tilbage i 2018, og Per Møller står for alt VVS-arbejde i de 55 boliger. Nu er projektet ved at nå enden. “Vi har færdiggjort VVS-arbejdet i de fleste køkkener, og er i gang med de sidste. Derudover skal der installeres radiatorer og sanitet på badeværelserne,” forklarer voksenlærlingen. Til at starte med gik Jannick sammen med en svend, der havde overblikket og som svingede taktstokken. “Han bestilte de varer, vi skulle bruge til næste dag, og styrede planlægningen, men senere fik jeg selv ansvaret, og det har været rigtig godt,” fortæller Jannick. “Han gav mig nogle fif og satte mig rigtig godt ind i det hele. Så da jeg stod med arbejdet selv, var jeg rigtig godt klædt på. Men jeg kommer helt sikkert til at huske det her projekt, hvor jeg virkelig lærte at strukturere arbejdet og tænke fremad.”

Hænger i til det sidste

Jannick har prøvet lidt af hvert i Granparken, og det synes han har været fedt. “Jeg har for eksempel monteret glasvægge på badeværelserne, så det har jeg fået rigtig godt styr på. Jeg har fået nogle gode arbejdsrutiner, som jeg tager med videre til næste projekt.” Selvom han er tilbage på skolebænken, så kalder arbejdet, og det er vigtigt for ham at kunne begge dele. “Jeg vil være med til at afslutte denne opgave, som er kommet til at betyde meget for mig. Samtidig har jeg opbygget et rigtig godt samarbejde med de andre håndværkere ude på pladsen, hvor vi hjælper hinanden. Så jeg hænger i til det sidste.” De sidste beboere skal efter planen flytte ind i de 14 boliger i starten af juni.

Få et uforpligtende tilbud

Send os en mail eller giv os et kald, så får du et uforpligtende tilbud på dit næste projekt.

Kontakt