Kom i praktik som VVS'er

Niclas Hilmer Gregersen går til daglig i skole, men prøvede kræfter som VVS’er i erhvervspraktik hos os. Her var han med vores lærling Martin Pedersen på opgaver i en hel uge.

En af dagene startede på Grønningen i Grenaa, hvor Martin skulle udskifte en varmeveksler; Niclas, der til dagligt går på EUD hos Viden Djurs i Grenaa, var med som praktikant. 

Niclas drømmer om et job, hvor han kan være aktiv og ikke skal sidde for meget stille: “Jeg kan godt lide at lave noget, i stedet for at sidde på en skolebænk eller foran en computer.” Han har førhen været i praktik som murer, men det var ikke lige ham – så nu skulle VVS-faget prøves. Faget kender han til gennem sin far, som også er udlært hos VVS Per Møller:  “Jeg har været med min far på arbejde og lave VVS, så jeg vidste godt noget i forvejen, inden jeg kom herud.” 

Varmeveksler

Varmeveksler

Niclas (til venstre) observerer Martin (til højre) arbejde

Niclas (til venstre) observerer Martin (til højre) arbejde

Martin og Niclas har også sammen løst opgaven med at installere ikke mindre end 29 håndvaske og dertilhørende rør på nogle af de lokale skoler. Martin, som har været lærling i tre år, værdsætter variationen af opgaver i hverdagen: 
“Jeg får lov til det, jeg gerne vil – man skal bare snakke med mestrene om det. Jeg får nye udfordringer tit, så det er ikke bare det samme hver dag.” 

Martin finder de korrekte dele til installationen af nyt varmvandsanlæg

Martin finder de korrekte dele til installationen af nyt varmvandsanlæg

Martin er udlært til januar i 2023, og derefter vil han gerne videreuddanne sig til VVS-installatør. Hans største interesse ligger i installationer i nybyggeri: “Jeg er nok mest vild med nybyggeri og større renoveringer af badeværelser.” Det fik Niclas også mulighed for at afprøve på en opgave samme dag, i et nyt hus ved Hedegaard.

Niclas er allerede ret sikker på, at han vil arbejde med VVS, når han er færdig i skolen: “Det er megahyggeligt. Jeg har lært en masse forskellige ting herude - det gjorde min far også. Jeg håber, at jeg senere kan få en læreplads her.”

Kender du også en, der kunne tænke sig at komme i praktik som VVS'er hos os, er du meget velkommen til at kontakte os.

Få et uforpligtende tilbud

Send os en mail eller giv os et kald, så får du et uforpligtende tilbud på dit næste projekt.

Kontakt