Er din bolig klar til efteråret?

Gør huset klar til efterårets regn og rusk. Vi hjælper dig lidt på vej med et par gode tips til, hvor du kan gå i gang med det samme.

Tagrender, nedløb og tag

Tjek at tagrender og nedløbsrør ikke er fyldt med skidt, visne blade, mos og smågrene. Tagrender leder vand væk fra boligens facade og formindsker derfor risikoen for fugtskader og råd. Er overgangen mellem tagrender og nedløb utætte, samles vandet på jorden, og det kan give fugtproblemer i kælderen og frostspringninger på boligens sokkel. Tagrender og nedløb har derfor stor betydning for boligens levetid.
Så fat stigen og få tjekket, at vandet har fri passage fra taget.

På især ældre huse kan tagrender og nedløbsrør være for små i forhold til tidens ekstra vandmængder. Oplever du gentagne problemer med vand, der løber over fra tagrenderne, så kommer vi gerne og hjælper dig med nye tagrender og nedløb, der er dimensioneret til tagets areal og aktuelle nedbørsmængder.

...Og når nu du er deroppe, er det måske en god idé at sikre, at alle tagsten sidder fast og at taget er tæt, inden vinden tager fat og himlen åbner sluserne.

 

Vand- og varmerør

Tag en tur forbi din vandmåler og tjek, at den ikke løber for stærkt, kig efter fugtige områder i haven samt fugt i kælderen, det kan nemlig være tegn på, at du har skader på rørene. Gamle rør er skrøbelige og ufleksible, og det kan give utætheder. Det er spild af vand, giver større vandregning og kan give følgeskader på din bolig.

Det kan være svær at opdage utætheder, men her er et par ting, du også kan holde øje med:

  • Afskalning af maling og puds eller misfarvninger.
  • Fugtpletter på lofter til overetagen.
  • Gå rør og samlinger efter for synlige utætheder eller råd på gulv og væg nær samlinger.
  • Vær opmærksom på ændringer i vandtrykket.
  • Sluk for alle vandinstallationer. Hvis din vandmåler stadig kører, kan det være tegn på utæthed.
  • Læg mærket til, om du ofte skal fylde vand på dit centralvarmeanlæg.

Herudover kan der installeres elektroniske vandalarmer på dit vandanlæg for at tjekke for utætheder. Kontakt os for mere information.

 

Varmekilder

Snart går vi køligere dage i møde, og her er det rarest at være på forkant med, at huset kan varmes effektivt op. Udover at være opmærksom på varme- og vandrør kan du tænde for alle radiatorer og mærke efter, om de varmer ordenligt. Er det ikke tilfældet, er det en god idé, at få en VVS'er ud.

Det er bedre at få skiftet varmekilder nu, end når du står og har brug for dem. Vi kan hjælpe med både vedvarende energi som solvarmeanlæg, jordvarme, stokerfyr til biobrændsel eller varmepumper

Flere udskifter mere traditionelle opvarmningsmetoder som elvarme og oliefyr med en varmepumpe, og det er der mange gode grunde til. Med en varmepumpe får du mere for pengene, fordi varmepumpen er mere effektiv og udnytter varmen bedre end traditionelle opvarmningsmetoder. Samtidig sparer du dig selv for bekymring om, at regningen løber løbsk.

 
Har du spørgsmål eller måske brug for en hjælpende hånd, er du velkommen til at kontakte os.

Få et uforpligtende tilbud

Send os en mail eller giv os et kald, så får du et uforpligtende tilbud på dit næste projekt.

Kontakt